Viimeksi päivitetty 20.4.2009 - Nälkäteatterin etusivulle

Toisissa tiloissa-harjoitteet

"Muinaiset taikurit - hienoa seuraa"

"Toisissa tiloissa" koostuu sarjasta kollektiivisia harjoitteita jotka suoritetaan yleisön edessä. Harjoitteissa hakeudutaan yhdessä toisiin, ihmiselle vieraisiin tiloihin ja niistä palataan takaisin näin saadun kokemuksen rikastuttamana. Kysymys ei ole näyttelemisestä vaan metamorfooseista niiden itsensä vuoksi: esityksessä muututaan mm. vuoriksi, kotiloiksi, nelijalkaisiksi nisäkkäiksi sekä etsitään yhteyttä maan ulkopuoliseen elämään.
Osa harjoitteista perustuu kehon, tunteen ja mielikuvituksen avulla tuotettuihin kollektiivisiin näkytiloihin, joiden vallassa esiintyjäryhmä toimii. Osa taas on luonteeltaan formalistisempia tehtäviä. Luonteensa mukaisesti harjoitteet ovat toistettavia, eivät koskaan valmiita mutteivät myöskään keskeneräisiä. Tekniikaltaan ne ovat niin helppoja että periaatteessa kuka tahansa osaisi ne tehdä.
Yhteistä harjoitteille on ihmisen hahmosta luopuminen, ihmishahmon lainaaminen jollekin oudolle, vierailu toisissa tiloissa. Samalla pyritään tuomaan esille ihmisen ilmiö: kuinka ihmisen erilaisuus suhteessa muihin oleviin perustuu juuri hänen kykyynsä tekeytyä muuksi, siksi mitä itse ei ole. Seurauksena on iloa, ymmärrystä sekä tiettyä kunnioitusta. Yleisö voi jakaa esiintyjien kanssa nämä kokemukset, jotka lähtökohtaisesti ylittävät ajan ja paikan rajoitukset.
Toisissa tiloissa on projekti, joka kehittyy koko ajan. Vanhemmat harjoitteet antavat tilaan uudemmille. Esitys ei ole sidottu mihinkään paikkaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan se on yksinkertainen. Esitys mukautuu koostumukseltaan ja kestoltaan kulloinkin tarjottuun tilaan ja tilaisuuteen.
Projekti käynnistyi keväällä 2004 Helsingissä ja jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Se kokoaa yhteen joukon suomalaisia, vaihtoehtoisen teatterin piirissä kunnostautuneita tekijöitä sekä performance-taitelijoita.

Tarjoamme teille tilaisuuden kutsua Nälkäteatterin Toisissa tiloissa -projekti vieraaksenne. Ryhmämme on 13-henkinen ja liikkuu julkisilla kulkuvälineillä.

Koollekutsuja: Esa Kirkkopelto

Esiintyjinä Toisissa tiloissa-ryhmän jäsenet.

Esityskuvat

Yleistetyn antropomorfismin manifesti - Esa Kirkkopelto

In Alternate Spaces - Introduction in English

A Manifesto For Generalized Anthrpopmorhism by Esa Kirkkopelto

Juliste

Nälkäteatterin etusivulle