Viimeksi päivitetty 25.1.2006 - Nälkäteatterin etusivulle

Tommi

Akustinen oululainen rock-musikaali

Tommi on akustinen rockmusiikkiteatteriesitys. Päähenkilö, Tommi, on syntynyt noin vuonna 1965 Oulussa. Hän oli siis kantaesityksen aikoihin neljänkymmenen paikkeilla, mies pahimmassa iässä. Teos koostuu Tommin elämän hävettävistä tilanteista, peruuttamattomista erehdyksistä ja toivottomista teoista nollan ja neljänkymmenen ikävuoden välillä. Tommilta ei luonnistu juuri mikään, mutta karu miljöö, huono tuuri ja keskivertogeenit eivät häntä lannista.
Näytelmään piti ladattaman kautta linjan kylmän hien nihkeyttä. Ajattelimme, että Tommista leivottaisiin aikakautemme olennaisista erheistä kokoonpantu Frankensteinin hirviö, joka tuntemattoman runoilijan sanoin "keskellä kauneinta päivää kantaa pimeyttä sisässään".
Aivan näin ei kuitenkaan päässyt käymään, Tommille kehkeytyi itsenäinen ja -päinen luonne, joka ei suostunut taipumaan tekijöidensä tahtoon. Loppujen lopuksi Tommin rujon kuoren takaa paljastui ymmärryksellä varustettu kehityskelpoinen yksilö.

Viimeistä sanaa ei sanota, jopa Tommi pystyy kehittymään. Ja jos Tommi pystyy, kaikki pystyvät.

Tommi on akustinen oululainen rock-musikaali. Se on koottu Radiopuhelimet-yhtyeen jäsenten sekä muutaman tukihenkilön armoa-ei-antavista, tosipohjaisista tai mielikuvitelluista kertomuksista.

Tommi sisältää paljon koeteltua, arvokasta tietoa, joka auttaa selviytymään sekä arkisissa usein vastaantulevissa tilanteissa että elämän suurissa saranakohdissa.

Dramatisointi ja ohjaus - Juha Hurme

Käsikirjoitus - Antti Annunen, Jyrki Mäki, Jarno Mällinen, Esa Nissi ja Jyrki Raatikainen (eli Radiopuhelimet-yhtye) sekä Heikki Herva, Pasi Lappalainen ja Jarno Valli

Musiikki - Radiopuhelimet

Rooleissa

Radiopuhelimet-yhtyeen jäsenet:
Antti Annunen, Jyrki Mäki, Jarno Mällinen, Esa Nissi ja Jyrki Raatikainen
sekä:
Heikki Herva, Jeata Juustinen, Pasi Lappalainen ja Jarno Valli

Esityskuvat

Nälkäteatterin etusivulle